1 Şubat 2013 Cuma

Küçük Mutluluklar


"Kitapları seviyor musunuz? O zaman hayatınız boyunca mutlu olacaksınız demektir". J. Clarette


Hayat bazen insana her şeye yeterince ilgi gösterebilme imkanı tanımıyor. Özellikle benim gibi birden fazla şeye bölününce verimi düşen biriyseniz, işler giderek daha da karmaşıklaşabiliyor. Blog güncelleme konusunda oldum olası düzenli bir dikiş tutturamadım. Önceliklerim yüzünden sürekli ikinci ve üçüncü plana atmak mecburiyetinde kalıyorum. Zengin içerikli yazı hazırlamak istediğim için alelacele yazılmış yazılar da beni tatmin etmiyor. 



Blog yazmaktaki temel amacım; okuduğum ve fazla etkilendiğim kitapları, gerçek hayatta ulaşabileceğimden daha fazla insana anlatma ihiyacımı doyurmak. Bu beni mutlu ediyor. Deli gibi mutlu ediyor. Özellikle günümün herhangi bir anında bir şekilde bloguma ulaşıp yazdıklarımı okuyup bana Facebook, Twitter, Vikitap veya E-Mail yoluyla ulaşıp olumlu yorumlarda bulunan insanlar arttıkça yaşadığım her anın kıymeti benim için daha da artıyor. 

Pollyannacılık yapmak istemiyorum herkesin mutlu olması gerektiğine de inanmıyorum (bazı insanlar acıyı sever).Yalnızca, ben mutluluğun çok büyük şeylerde olduğuna inanmıyorum. Yaşadıkça mutlu olduğum zamanların küçük anlardan oluştuğunu farkediyorum. Bugün hiç aklımda yokken önüme çıkan İş Bankası Yayınları'nı görünce hissettiğim şey gerçek bir mutluluk anıydı. Hiç keşfetmediğim bir yazarın bir kitabından bir satır okuduğumda hissettiğim o mutlu keşif anları...Hayat bu aslında; karmaşıklaşmamış yalın anlar toplamı. Mutlu olmak kolaymış, zor olan mutsuz olmakmış. (Sanırım büyüdüm.)

5 yorum:

Mehmet Aktug dedi ki...

Öncelikle "özlemişim" diyerek başlamak istiyorum. Ne yalan söyleyeyim, senin bu içten yazılarını okuyunca ben de huzurlu hissediyorum. Umarım hep bu şekilde okumaya, mutlu olmaya ve bunları da bizlerle paylaşarak okuyucularını memnun etmeye devam edersin. :)

Sevgiyle kal.

Delibu! dedi ki...

Bunu hissetmeyen öyle çok insan varki; büyümek keşke herkese bu bakış açısı verse. Büyümek değil, kalbinin güzelliği bence ^^

İçtenliklerlerler.

Hayat Değiştiriciler dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim o beni gören kalbinizin güzelliği :)

kitabxanam dedi ki...

Blogunuzla daha bugün tanışdım, ama gerçekten çok beğendim.
Uzun zamandır böyle güzel blogdan nasıl habersiz kalmışım anlayamıyorum.

Aslında ben de sizinle aynı şeyleri hiss ediyorum. Kitaplara olan sevgim, blog yazmak tutkum gün geçtikce daha çok artıyor.

Bundan sonra blogunuzun sıkı takipçilerinden biriyim ;)Yeni yazılarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum. İyi günler...

Hayat Değiştiriciler dedi ki...

Merhabalar Arzu hanım :) güzel sözleriniz beni çok mutlu etti :) çok çok teşekkür ediyorum.

Sevgiler :)