6 Eylül 2013 Cuma

Kahve Dünyası'ndaki Can Yayınları köşesi :)


Kahve Dünyası'nı diğer kahvecilerden hep daha bi çok sevmişimdir. Eskiden okul çıkışlarında yolumun üzerinde olduğu için sık sık giderdim, ikinci evim gibi olmuştu bir ara. Dün kuzenimle gidelim dedik ve bu güzel manzarayla karşılaştık.

Ama ticari bir havası yok değil, hatta keşke kitapları yalnızca mağazanın belli bir bölümüne dizmek ve insanların aynı d&r gibi gelip almasını beklemek yerine o kitaplarla ilgili kampanyalar düzenlense. Genç Turkcell üyelerine yıl içinde bir çok kampanya düzenliyorlar, bir kahve alana bir kahve bedava gibi. Bunun yerine bir kahve alana bir kitap hediye etseler daha samimi olmaz mı? Tabi amaç kitap okumayı özendirmekse ticari kaygılar yoksa işin içinde -ki vardır eminim-. 

Belki Kahve Dünyası yönetiminden birileri bu yazımı okur ve bu kitap-kahve konseptini daha farklı bir kampanyayla daha hoş ve kitap okumayı daha özendirecek bir hale getirirler :)

4 Eylül 2013 Çarşamba

Kitaplıkta okunmayan kitap kalmayana dek... :)

Haziran ayında bir karar vermiştim, tüm yaz kitap almayıp kitaplığımdaki kitapları eritecektim! :) bu benim için zorlu bir karardı, kimi günler vazgeçer gibi olsam da yılmadım ve bütün yazımı kitaplığımdaki okumadığım kitapları bitirmeye adadım :) Tatile giderken götürdüğüm kitaplar bunlar; bavulumun her yerinden fışkırıyorlardı adeta :)



Ve hedefime ulaştım sayılır :) geriye içlerinden 2-3 kitap kaldı okunacak :) Tabi kitaplığımda hâlâ, beni okumuyor musun hilaaal :( diye gözümün içine bakan kitaplar var... Onlar da bittikten sonra kışın okuyacağım kitapların listesi elimde koşturucam Bakırköy'e :) Dün biraz bozdum ama kitap almama orucumu.


Kitapçıya gidince dayanamayıp bu ikisini aldım hemen. İkisi de tesadüf eseri Metis'ten. Nurdan Gürbilek'in kitaplarını yayınlamasıyla gönlümde ayrı bir yeri var Metis'in :) sosyoloji, kültür incelemeleri, dil ve edebiyat eleştirileri konularında Metis gibisi yok zaten :) Oruç Aruoba uzun zamandır ilgimi çeken bir yazardı, kitabın içine biraz göz atınca işte bu! Okumalıyım dedim. İlerleyen günlerde ayrıntılı yazacağım Aruoba'yla ilgili.


Siz hangi Oruç Aruoba kitaplarını okudunuz? 

1 Eylül 2013 Pazar

Ben yağmura deli, buluta deli..


Gün bu yediveren umuda karşılık gelmiyor,
Bir yerlerde bir ağustos kalmış olmalı
(Gülten Akın)

Kendimi bildim bileli soğuk ve yağmurlu havalara aşığım. Havada yağmur bulutları olsun şakır şakır yağmur yağsın hafif üşüyeyim bir fincan çay veya kahveyle kitap okuyayım. Bunlar beni dünyanın en mutlu insanı yapmaya yetiyor. Sokakların ıssızlığı, havadaki yağmur kokusu. En bayıldığım şeylerden. Eylül'ün gelmesini bu yüzden büyük bir sevinçle karşılıyorum :)


Yağmurlu havalarda dinlemeyi en sevdiğim...