26 Nisan 2014 Cumartesi

Sabahları Kitap Okumak


Kitaplara bir zamanlama getirmek pek doğru değil kanımca. Okumak isteyen kişi her durumda kendisine okuyacak ortamı yaratır. Kalabalık, gürültü, iş yoğunluğu vs bir kitap kurdu için bir kıstas oluşturmaz çoğu kez. İstek varsa, kişi, öğle tatiline çıkmaz; okur, gürültü vardır;okur, kalabalık bir otobüste ayakta yolculuk yapıyordur; okur.  Kitap okumanın ihtiyaç haline dönüştüğünün göstergesidir mekandan bağımsız okumak.


Tutkulu bir okur için zaman, mekan fark etmez evet ama her okur için daha verimli okuduğu bir zaman dilimi vardır. Benim en verimli okuduğum zaman dilimiyse kesinlikle sabah saatleri! Uyanır uyanmaz, zihnim düşünceler arasında kaybolmaya başlamadan, evde sessizlik hakimken, günün telaşı henüz başlamamışken okumak benim için güne mutlu başlama sebebi, hele ki okuduğum kitap beni içine çekmişse daha ne olsun! :) Bu sabahta o sabahlardan biriydi.

Siz günün hangi saatlerinde daha verimli okuyorsunuz?

2 yorum:

Mshn dedi ki...

Benim de hiç okuma fırsatı bulamadığım zaman dilimi sabahları ne yazık ki. Merak ediyorum, güzel olsa gerek.

Ben gececi tayfadan sayılırım aşağı yukarı. En uygun vakit de yatmadan öncesi oluyor. Gerçi okuyunca her vakit güzel. :)

Unknown dedi ki...

Akşamları günün yorgunluğundan olsa gerek okumak çok verimli olmuyor.Ama yinede her akşam okumaya gayret ediyorum.

Hafta sonları ise sabah erkenden kalkıp hemen başucumdaki kitaba sarılıyorum.Dinç bir zihinle beraber doğan güneşin ışığında okumak benim için günün en güzel saatleri oluyor.