10 Ekim 2014 Cuma

Bakırköy'deki Kitabevleri ve Kırtasiyeler

Kitaplarımın çoğunluğunu Bakırköy'den aldığımı fark ettim ve "Neden sürekli gittiğim kitabevleri hakkında bir yazı yazmıyorum?" dedim ve bu yazı ortaya çıktı :)
Bakırköy, lise yıllarımdan beri; çok sevdiğim, kendimi çok iyi ve rahat hissettiğim, bir şey aradığım zaman bulmakta hiç zorlanmadığım, İstanbul'un en sevdiğim ilçelerinden biri. Her hafta mutlaka bir fırsat yaratıp gider kitapçıları, kırtasiyeleri, yeni açılan dükkanları gezer...

...ve gördüğüm kedileri elimden geldiğince mıncıklarım :)

Bakırköy'ü benim için güzelleştiren ilk mekandan başlamak istiyorum. 

Kültür Köprüsü
Burayla tanışmam lise yıllarıma dayanıyor. Hiçbir zaman hıncahınç dolu görmedim. Uygun fiyata kitap almak, takas etmek için en uygun yerlerden biri :) 

Eski tren istasyonunun üzerinde bulunan bu köprüye gitmek isterseniz Cumhuriyet Meydanı'ndan sağa sapıp beş dakika kadar yürüdüğünüzde karşınıza çıkacaktır :)

Beyaz Adam Kitabevi
En sevdiğim en çok gittiğim kitabevi! Her katı ayrı şahane. Hediyelik köşesi ve defterleri bir harika! Kitapların bulunduğu katı koklamaya doyamıyorum. Ayrıca ders ve test kitapları konusunda da oldukça zengin. Tek sevmediğim yanı hiçbir şeyin üzerinde fiyat yazmaması :) 

İş Bankası Kültür Yayınları
İlk açıldığında İstanbul Caddesindeydin, az mı kitap aldım senden indirimli indirimli. Sonra bir gün baktım yoksun! Etiler-Marmaris olmuşsun. Bu ülkede kitaba değer verilmiyor mirim dedim üzüldüm. Sonra taşındığını öğrendim, çok daha küçük bir yere de olsa en azından kapanmamışsın dedim sevindim. Son zamanlarda ilgimi çeken kitapların olmasa da varlığın yeter :)

D&R Bakırköy
Bunca kitabevi varken D&R'a gidilir mi demem her Bakırköy'e gidişimde mutlaka uğrarım. Alt katı favorim :) 

Kitap Market
"365 gün indirimli kitap" adıyla açılan Kitap Market, ilk yıllarında sırf kitap satardı. İkinci el, birinci el ve indirimli bir sürü kitabı vardı. Yıllar geçtikçe önce bir kısmını kırtasiyelik ürünlere ayırdı sonra bir kısmını hediyelik eşyaya ve şimdi dükkanın %65 lik bir bölümü mutfak eşyaları, kırtasiye ve hediyeliklerle dolu. Yakında hiç kitap satmayacağından eminim.

Damla Kitap Evi, Kırtasiye & Çizgi Roman
Fantastik kitapları, çizgi romanları seviyorsanız buraya bayılırsınız :) Ben daha çok kırtasiyelik ürünleri için gidiyorum, kültür köprüsünün karşı sokağında bu şirin kitabevi.

Kalemci
Defterlerine ve kırtasiyelik ürünlerine bayılıyorum :)

SVG Baskı Merkezi
Muhteşem defterleri, kalemleri var. Her şey çok güzel ama fiyatlar çok çok fahiş. 

Sizin sevdiğiniz kitapçılar hangileri? 

8 Ekim 2014 Çarşamba

Bayram bahane :)


Her kitap/kırtasiye sever gibi ben de kitap, defter almak için kendime bahaneler üretmeye bayılırım. Kimi zaman kesin kararlar alır şu kadar kitap bitirene kadar kitap almayacağım, şu defterler bitene kadar defter almayacağım derim ama bu konuda genellikle sözümde duramam :)

Bu sefer yine bu sözümü tutamayıp bayramı fırsat bildim ve uzun zamandır okumayı istediğim Gündüz Vassaf'ın Cehenneme Övgü ve Cennetin Dibi kitaplarını aldım. Sevgi Soysal ise tamamen doğaçlama :) 


Arife günü odamdaki eski test kitaplarını Bakırköy'deki kitapçılar köprüsüne götürmeye karar verdim. Orada eski test kitaplarınızı istediğiniz herhangi bir ikinci el kitapla takas etme şansınız var. Gündüz Vassaf'ın kitapları ikinci el olmadığı için uygun bir rakama anlaştık, Sevgi Soysal ise takas oldu. Kârlı bir alışverişti benim için. 


Kedili yapışkan figürleri ise tesadüfen önüme çıkan bir kırtasiyede buldum :)

Bu tatlı defterler ile silgili kalemleri ise Real'in kırtasiye reyonunda buldum. Yolunuz düşerse kırtasiye reyonuna mutlaka uğrayın ürünleri çok ekonomik :)


Alışveriş yorgunluğunu atmanın en güzel yolu!

Siz de benim gibi bayramı fırsat bilenlerden misiniz? :)